NEC to install one of the world’s largest LED control room displays

A landmark 256 square metre, 1.5mm pixel pitch LED deployment at the STC facility in Riyadh

LargestLEDControlRoomDisplay

Munich, 5 September 2019NEC Display Solutions Europe has signed an agreement with Saudi Telecom Company (STC) to install a 256 square metre, 1.5 mm pixel pitch dvLED display, one of the world’s largest LED control room displays, within their main Network Operating Centre. In addition, the agreement includes installation of 200 video wall displays and smaller LED screens in their SOC at the Unified Network Operation Centre (UNOC) at the STC campus in Riyadh, Saudi Arabia.

NEC’s comprehensive involvement in the project includes design, manufacture, supply, installation, testing and commissioning of the vast video wall. Working in partnership with Saudi Media Systems, NEC will be responsible for the supply and installation of around 216 video wall units, several meeting room displays, as well as further smaller LED solutions. It will also provide the complete back end processors for the successful functioning of the UNOC.

Our agreement with STC represents a landmark project that highlights NEC’s status as one of the very few manufacturers in the world that is capable of providing complete custom made display solutions to government entities and major companies. NEC covers the entire aspect of the project, starting from feasibility studies, design and manufacture to installation, testing and commissioning. We select the right display technology and the appropriate back end processing solution for not just network operation centres but also data centres, control rooms and security operation centres,” said Bernd Eberhardt, President and CEO of NEC Display Solutions GmbH.

STC is happy to partner with NEC Display Solutions in the provision of a complete turnkey solution for the successful functioning of the UNOC. The agreement reflects STC’s constant efforts to build strategic partnerships with global entities to provide world-class digital services and innovative solutions to our customers, enabling the digital transformation of the Kingdom,” said Abdullah Al Mazrou, GM, Buildings and Fleet Management at STC.

As a total display solutions company, NEC holds a leading position in the displays market in the Europe, Middle East and Africa region. The installation of the massive LED wall in Saudi Arabia is the latest milestone for the company that consistently pioneers many technological achievements such as the world‘s first RB Laser Projector in 2017.

NEC Display Solutions has so far manufactured and delivered over 1.5 million large format displays. Its success story includes partnerships with more than 200 airports worldwide and delivery of over 125,000 displays over the last five years in leading fast food restaurants across Europe.

Контакты для получений дальнейшей информации и интервью:

Ann Kjellser
PR Manager EMEA
Tel: +46 72 162 87 19
E-Mail: ann.kjellser@emea.nec.com

Alexey Turchinovich
SKC Agency
Tel: +7 (916) 702-22-05
E-Mail: turchinovich@skc-agency.ru

О компании NEC Display Solutions Europe

NEC Display Solutions Europe GmbH со штаб-квартирой в Мюнхене, Германия, отвечает за бизнес-операции в Европе. NEC Display Solutions использует преимущества технологий и ноу-хау корпорации NEC, располагает собственным подразделением НИОКР и является одним из ведущих мировых производителей, предлагающих на рынке широчайший спектр продуктов. Ее портфель продуктов включает в себя решения от начального уровня до профессиональных и специализированных ЖК-дисплеев, дисплеев с большим экраном для установки в общественных местах и продуктов для цифровой рекламы и ритейла. Спектр проекторов включает в себя продукты, отвечающие любым потребностям, - от портативных устройств до постоянно функционирующих решений (таких как приложения PoS) и цифровых кинопроекторов. Президентом и главным исполнительным директором NEC Display Solutions в Европе является Бернд Эберхардт (Bernd Eberhardt).

Более подробную информацию можно найти на сайте: www.nec-display-solutions.ru

О корпорации NEC

Корпорация NEC является лидером в области интеграции ИТ и сетевых технологий, что приносит пользу бизнесу и людям во всём мире. Сочетание передовых технологий, продуктов, экспертизы и глобальных ресурсов позволяют NEC отвечать растущим и меняющимся потребностям своих клиентов во всем мире. Корпорация использует свой опыт, который насчитывает более 100 лет в сфере технологических инноваций, для расширения возможностей людей, бизнеса и общества. Более подробную информацию можно получить на сайте NEC https://www.nec-display-solutions.com/p/ru/ru/home.xhtml.

Руководствуясь своим среднесрочным планом (Mid-term Management Plan 2015), NEC Group поставляет во всем мире «Решения для общества», способствующие обеспечению безопасности, эффективности и равных прав. Стремясь «сделать мир ярче и гармоничнее» («Orchestrating a brighter world»), NEC нацелена на решение широкого спектра проблем и создание новых общественных ценностей для изменения будущего. Подробности – на сайте http://www.nec.com/en/global/about/solutionsforsociety/message.html.

NEC является зарегистрированной торговой маркой NEC Corporation. Все права защищены. Другие названия продуктов или услуг являются торговыми марками соответствующих владельцев. ©2019 NEC Corporation.