NEC introduces the ‘NEC Open Modular Platform’ powered by signageOS technology

By entering a strategic partnership with signageOS, NEC enhances their open and modular approach to unify digital signage

SignageOS

Munich/Amsterdam, 12 February 2020NEC Display Solutions Europe reinforces their Open Modular intelligence (OMi) concept, which leverages diverse computing hardware technologies with scalable performance-levels by releasing the NEC Open Modular Platform, crafted from the strategic partnership with signageOS. The platform’s open, modular approach is enabled by signageOS technology, and provides single code-based API access to connect to NEC hardware. This uniformed incorporation of signageOS' optimised technologies to power the NEC Open Modular Platform goes beyond traditional operating systems.

The NEC Open Modular Platform enables the strengthening of existing partnerships and the creation of new business opportunities for partners. It does this by providing additional flexibility to easily integrate with any supported hardware or software from the NEC digital signage ecosystem.

“We are very excited to announce this strategic partnership with signageOS and introduce the NEC Open Modular Platform”, said Andreas Biss, Manager Business Development Solutions at NEC Display Solutions Europe. “For years NEC has been the global leader in Visual solutions. Currently, with so many different operating systems and codebases offered, unique applications must be developed specifically to meet each different project requirement. This can be a big hurdle for CMS companies, as they constantly need to invest resources to stay on top.”

By teaming up with signageOS, NEC takes the Open Modular approach to the next level and offers a joint solution tailored specifically for the Raspberry Pi Compute Module, yet also provides upgrade paths to OPS and SDM for more demanding applications.

Stan Richter, CEO of signageOS commented: “We are proud to kick off this partnership that will move NEC's open modular hardware towards greater, seamless availability for partners through signageOS unification technology. signageOS' focus on creating industry standard APIs for any digital signage hardware has provided us with the knowledge and experience to help unify a fragmented industry. NEC's adoption of our platform exemplifies their visionary stance on the evolution of digital signage and demonstrates its commitment to industry standardisation.”

No matter what vertical market or system integration solution, this digital signage ecosystem advances standardisation, and provides instant access to new tools and services to ensure success for every NEC partner. NEC encourages all its partners, software companies or system integrators to reach out to NEC or signageOS to learn more about the NEC Open Modular Platform, and how it can support them.

The NEC Open Modular Platform will be showcased for the first time at the NEC Display Solutions booth 5-R20 at the ISE trade fair in Amsterdam. It will be available from Summer 2020.

Follow us on Twitter at @NEC_Display_EU to keep up-to-date with all NEC Display Solutions news in EMEA. To find out the latest from the event, keep an eye on the hashtag #ISE2020.

Dodatkowych informacji udzielają:

Mariusz Orzechowski
Tel.: 12 614 53 53
e-mail: mariusz.orzechowski@nec-displays-pl.com

Anna Wrzesińska
Lucky Monday PR&Events
e-mail: awrzesinska@luckymonday.pl

O NEC Display Solutions Europe

NEC Display Solutions Europe GmbH z europejską siedzibą w Monachium w Niemczech odpowiada za działania firmy na obszarze EMEA. Dzięki korzyściom biznesowym, jakie niesie za sobą dostęp do wiedzy i technologii NEC Corporation oraz własnemu działowi badawczo-rozwojowemu, firma jest jednym z największych światowych dostawców oferując najszersze na rynku portfolio produktów do wyświetlania obrazu. Firma posiada szeroką ofertę monitorów, od podstawowych do profesjonalnych i specjalistycznych, takich jak np. wielkoformatowe monitory do zastosowań reklamy cyfrowej (Digital Signage), monitory graficzne oraz medyczne. Oferta projektorów obejmuje produkty do różnych zastosowań, od lekkich przenośnych projektorów, poprzez projektory biznesowe, dla edukacji, projektory 3D, aż do urządzeń do pracy ciągłej (np. w systemach POS) i cyfrowych projektorów kinowych. Prezesem i CEO NEC Display Solutions Europe jest Bernd Eberhardt.

Więcej informacji można uzyskać na stronie: www.nec-display-solutions.com

Dołącz do nas na Facebooku, YouTube, Twitterze, LinkedIn i Google+

O NEC Corporation

NEC Corporation jest liderem w integracji technologii IT oraz technologii sieciowych, z których korzystają konsumenci i korporacje z całego świata. Dostarczając unikalną kombinację produktów i usług, łączącą doświadczenie z zaawansowaną technologią i zasobami globalnymi firma odpowiada na najbardziej złożone, specjalistyczne i zmieniające się potrzeby klientów. Ponad 100-letnie doświadczenie NEC Corporation w tworzeniu innowacyjnych technologii wspomaga konsumentów, rozwój przedsiębiorstw i społeczności.

Więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.nec.com

W oparciu o średniookresowy plan zarządzania na rok 2015, Grupa NEC na całym świecie zapewnia „Rozwiązania dla społeczeństwa”, promując bezpieczeństwo, efektywność i równość społeczną. Pod hasłem „Orchestrating a brighter world” NEC dąży do rozwiązania szeregu trudnych kwestii i stworzenia nowej społecznej wartości dla zmieniającego się świata jutra.

Więcej informacji można znaleźć na stronie http://www.nec.com/en/global/about/solutionsforsociety/message.html

Znak NEC jest prawnie chronionym znakiem towarowym firmy NEC Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. Wszelkie nazwy sprzętu i oprogramowania są nazwami własnymi i/lub zarejestrowanymi znakami towarowymi odpowiednich producentów. © 2019 NEC Corporation.